bootstrap template

HACCP DLA GASTRONOMII

Profesjonalne księgi HACCP i GHP/GMP w zasięgu ręki

O nas

Dopasujemy się do Twoich potrzeb

Obowiązek wdrażania zasad systemu HACCP jest nierozerwalnie związany z realizacją zasad Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) i Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i dotyczy wszystkich przedsiębiorstw żywnościowych bez względu na ich wielkość i profil działalności.

Jeśli mają Państwo trudności w opracowaniu takiej dokumentacji, przygotujemy ją niezwłocznie. Posiadamy wiedzę i doświadczenie w opracowywaniu dokumentacji GHP, GMP i systemu HACCP dla zakładów żywienia zbiorowego, zarówno tych małych jak fast-food'y, bary czy przyczepy gastronomiczne, jak i dużej gastronomii typu: restauracje, pizzerie czy stołówki oraz zakładów obrotu żywnością, czyli sklepów lub hurtowni spożywczych.

Opracowane przez nas, dokumentacja HACCP oraz instrukcje Dobrych Praktyk Higienicznych i Dobrych Praktyk Produkcyjnych, są zgodne z wszystkimi wytycznymi zawartymi w obowiązujących przepisach, tym samym gwarantują Państwu bezproblemowe przejście odbioru Inspekcji Sanitarnej.

Dlaczego my?

100

Gwarancja zadowolenia

Nasi dotychczasowi klienci to potwierdzają - 100% gwarancja zadowolenia. 

100

Gwarancja odbioru przez Sanepid

Z naszą dokumentacją odbiór Sanepidu to tylko formalność. Gwarantujemy bezproblemowe przejście procedury odbioru.

48

Szybka wysyłka

Dokumentację wysyłamy w ciągu 48 godzin. Jeśli potrzebujesz szybciej, zapytaj nas o ekspresowe wykonanie usługi.

Zobacz co możemy Ci zaoferować

Poniżej przykładowe ceny pakietów. Pamiętaj że koszt może ulec zmianie w zależności od rodzaju produkcji i pracochłonności przygotowania dokumentacji, dlatego zachęcamy do kontaktu z nami.

HACCP Start

PLN   299  
  • Dokumentacja HACCP, GHP/GMP dla zakładów obrotu żywnością:
  • Sklepy bez gastronomii, warzywniaki, hurtownie spożywcze, itp...

HACCP Standard od

PLN 349  
  • Kompletna dokumentacja HACCP + GHP/GMP dla małej gastronomii :
  • Sklepy, bary, puby, wydawalnie posiłków, kawiarnie, fast-foody, itp.

HACCP Max od 

PLN 449  
  • Kompletna dokumentacja HACCP + GHP/GMP dla dużej gastronomii :
  • Restauracje, stołówki, jadłodajnie, produkcja lodów, wypieki ciast.

CO MÓWIĄ NASI FANTASTYCZNI KLIENCI

Skutecznie pomogliśmy już wielu osobom. Oto co mówią niektórzy z nich:

"Dzięki pomocy HaccpExpert.pl mogłam się skupić na tym, na czym naprawdę się znam najlepiej. W krótkim czasie po zamówieniu otrzymałam świetnie przygotowaną księgę HACCP oraz GHP i GMP. Dostałam też kilka cennych rad, dzięki czemu bez problemu przeszłam kontrolę SANEPIDU."

Sandra
MENADŻERKA KAWIARNI

"Jestem pod wrażeniem profesjonalizmu, z jakim działa Haccp Expert. Nie tylko dostałem kompletną dokumentację, ale również podczas wyczerpującej rozmowy telefonicznej dowiedziałem się jak z nią pracować i na co zwracać szczególną uwagę. Zaoszczędziłem dzięki Wam dużo czasu. Dziękuję!"

Miłosz
Właściciel pizzerii

"Rzetelne i życzliwe podejście do klienta. Profesjonalizm w każdym calu."

Marta
Prowadzi stołówkę zakładową

FAQ - czyli o co nas często pytacie.

System HACCP w dużym uproszczeniu jest systemem jakości, który dba o bezpieczeństwo żywności sprzedawanej lub produkowanej w Twoim zakładzie/lokalu. System ten identyfikuje zagrożenia jakie mogą się pojawić na każdym etapie przygotowania produktu, od przyjęcia towaru do wydania gotowego wyrobu klientowi i poprzez odpowiednio zdefiniowane działania minimalizuje ryzyko wystąpienia tychże zagrożeń.
Zdefiniowano 7 zasad, które powszechnie się stosuje przy wdrażaniu i późniejszym utrzymaniu Systemu HACCP:

      1. Analiza zagrożeń.

      2. Wyznaczenie punktów krytycznych procesu

      3. Określenie granic tolerancji parametrów dla wyznaczonych punktów krytycznych 

      4. Ustalenie sposobu monitorowania punktów krytycznych i jego wprowadzenie.

      5. Ustalenie działań korygujących

      6. Ustalenie procedury weryfikacji systemu HACCP

      7. Opracowanie dokumentacji HACCP

GHP/GMP (Good Hygienic Practice/Good Manufacturing Practice, a po polsku Dobre Praktyki Higieniczne/Dobre Praktyki Produkcyjne) często też nazywane Programem Warunków Wstępnych - jest zbiorem działań, które należy podjąć i warunków, które należy spełnić, aby zapewnić bezpieczeństwo żywności na każdym etapie produkcji. Wymagania dobrej praktyki higienicznej obejmują:

  • lokalizację i otoczenie zakładu produkcji żywności
  • rozmieszczenie pomieszczeń i wyposażenia w zakładzie
  • dobór odpowiedniego wyposażenia technicznego
  • procesy mycia i dezynfekcji pomieszczeń, maszyn  i urządzeń,
  • konserwację maszyn i urządzeń
  • zapewnienie bezpieczeństwa mikrobiologicznego i odpowiedniej jakości wszystkich surowców/wyrobów gotowych 
  • stosowanie odpowiednich procedur i operacji technologicznych
  • szkolenie i higienę osobistą pracowników

Obowiązek wdrożenia systemu HACCP wynika z artykułu 5. rozporządzenia UE 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych, którego tekst możesz zobaczyć tutaj
Poza prawnym obowiązkiem, wdrożenie systemu HACCP daje też Tobie dużo korzyści jako przedsiębiorcy. Przede wszystkim zyskujesz pewność, że Ty i Twój personel działając w zgodzie z sytemem wytwarzacie produkt bezpieczny i wysokiej jakości, co  przekłada się na  zwiększenie zaufania Twoich klientów wobec Twojej marki i bezpośrednio zwiększenie zysków. Ułatwiasz też zadania pracownikom, którzy działając wg określonych schematów popełniają mniej błędów i pracują wydajniej. 

W dobie telefonów, maili i wszechobecnego internetu nie jest to problemem.  W naszym formularzu wpisujesz wszystkie potrzebne dane, takie jak: rodzaj serwowanych posiłków, wyposażenie w sprzęty gastronomiczne, opis funkcji poszczególnych pomieszczeń lokalu i jeszcze parę innych przydatnych dla nas informacji. Jeżeli mamy jakiekolwiek wątpliwości, kontaktujemy się z Tobą telefonicznie lub mailowo. W szczególnych przypadkach możemy poprosić Cię o uzupełnienie informacji, np przesłanie zdjęć menu, lub projektu technologicznego. 

Przede wszystkim skontaktuj się z nami -  zdiagnozujemy Twoje potrzeby i w miarę naszych możliwości postaramy się pomóc. 

Nasza dokmentacja składa się z dwóch ksiąg: księgi HACCP oraz księgi GHP/GMP. W księdze GHP/GMP znajdziesz zbiór instrukcji, które należy stosować na poszczególnych etapach produkcji żywności. Znajdziesz tam również niezbędne Ci harmonogramy (mycie, dezynfekcja, szkolenie pracowników, itp.) oraz rejestry (np. pomiar temperatury urządzeń chłodniczych), które należy wypełniać, archiwizować i okazywać podczas kontroli Inspekcji Sanitarnej.
W księdze HACCP analizujemy wszelkie zagrożenia jakie mogą pojawić się na każdym etapie produkcji żywności w Twoim lokalu. Etapy te to m. in. przyjęcie towaru, przechowywanie surowców czy ogólnie pojęte przygotowanie posiłków. Następnie oceniamy ryzyko wystąpienia tych zagrożeń i wyznaczamy krytyczne punkty kontroli (tzw. CP lub CCP) na etapach, które tego wymagają. Wiemy, że w swojej działalności chcesz się skupić przede wszystkim na produkcji i sprzedaży żywności, dlatego staramy się ograniczać zbędną papierkologię - np. rejestr przyjęcia towaru zastępujemy pieczątką, której użycie jest znaczne szybsze od wypełniania rejestrów.

Absolutnie tak!
Nasza dokumentacja jest napisana dokładnie pod Twoją i tylko Twoją działalność. Nie musisz już nic zmieniać, ani uzupełniać. Wystarczy się tylko z nią zapoznać, podpisać w wyznaczonych miejscach i wykorzystywać w codziennej pracy,

Jak zamówić

To prostsze niż myślisz

Zadzwoń pod nr: 784 680 654

Podczas rozmowy telefonicznej poprosimy o podanie podstawowych informacji na temat Twojej działalności w celu wyceny usługi. Podamy również czas realizacji. Jeżeli zależy Ci na szybkim wykonaniu usługi, powiedz nam o tym! Zrobimy wszystko, aby dokumentacja trafiła do Ciebie tak szybko jak to możliwe.

Możesz też skorzystać z formularza kontaktowego poniżej. 

Formularz zamówienia

 

Na adres mailowy prześlemy link do naszego formularza zamówienia. Do wypełnienia go, oprócz ogólnej wiedzy na temat produkcji, będą potrzebne informacje o daniach serwowanych w lokalu, jego wyposażeniu i rozmieszczeniu pomieszczeń, zaopatrzeniu w wodę itp.


Jeśli posiadasz,  przygotuj również umowy na wywóz śmieci, wywóz zużytych tłuszczy. Nie ma się co martwić jeśli jeszcze tego nie posiadasz. Można to uzupełnić w każdej chwili.

 

Przystępujemy do pracy

Teraz pora na nas. Analizujemy informacje, które do nas dotarły poprzez fomularz. Jeśli wszystko jest jasne, przystępujemy do pracy, a jeżeli brakuje nam pewnych informacji, kontaktujemy się z Tobą i wyjaśniamy wszelkie wątpliwości telefonicznie lub mailowo.

Dostawa

Wydrukowana i oprawiona dokumentacja dotrze do Ciebie kurierem. Nie pobieramy zaliczek. Rozliczasz się przy odbiorze dokumentacji.

Gwarancja odbioru

Gwarantujemy, że z naszą dokumentacją procedurę odbioru przez SANEPID przejdziesz bezproblemowo. Oczywiście, jeśli zajdzie potrzeba wszelkie poprawki robimy bezpłatnie.

FORMULARZ KONTAKTOWY

Zadaj nam pytanie lub poproś o przesłanie linku do formularza zamówienia

Telefon:

Jeszcze raz nr telefonu, pod którym dyżurujemy specjalnie dla Ciebie: 784 680 654

E-mail:

Możesz zostawić nam wiadomość korzystając z formularza powyżej lub bezpośrednio na adres: biuro@haccpexpert.pl

Godziny pracy:

Pracujemy od świtu do zmierzchu. Weekendy odpoczywamy, ale telefony odbieramy!

© Copyright 2018 HaccpExpert.pl